Sortera efter

Att samla sedlar

Det är verkligen intressant att samla sedlar från hela världen, eftersom de ofta berättar mycket om landet de kommer från. Det är många gånger historiskt viktiga personer från landet ifråga på sedlar – som t.ex. George Washington på 1-dollarsedeln. Och ofta visas nationalmonument eller djur och blommor på baksidan. Ibland vittnar sedlar om viktiga historiska händelser, som t.ex. inflationen och penningsystemets sammanbrott i Tyskland 1923, då 100 000-markssedlar trycktes. Det finns också andra sedlar som dessa, som inte är i cirkulation längre.

Förvaring och tillbehör till din sedelsamling

Sedlar är naturligtvis ömtåliga: de är gjorda av papper, och kan lätt vikas eller gå sönder. Därför är det viktigt att förvara dem korrekt. Sedelns kvalitet har stor betydelse för värdet.

Sedlar förvaras bra och elegant i våra fickor och album. Se de fina erbjudandena på mappar och album för sedlar. Fickorna kan fås i olika indelningar, så att de passar till alla sedelstorlekar. Se dem här. Som sedelsamlare behöver du också en sedelkatalog. I en sådan finner du information och värdering av de olika sedlarna. Se utbudet här.