Sortera efter

Mynt

Här erbjuds danska temamynt, minnesmynt med anledning av särskilda händelser samt myntset och serier från alla möjliga länder, och andra fantastiska myntsamlingar med mynt i bl.a. guld, silver, brons och koppar.

Läs mer
665 produkter

Att samla mynt

Myntsamlandet är en av världens äldsta hobbyer. Redan under antiken känner man till folk som har samlat mynt. Under århundraden har myntsamlandet varit förbehållet de få välbeställda som hade tillräckligt med pengar, men idag är situationen annan. Mynt- och sedelsamlande är inte bara för historieintresserade. Det ägnar sig även för den som brinner för konst, intresserar sig för fåglar, elefanter och andra djur, för dig som är fascinerad av guldmynt, silvermynt, kopparmynt, 10 kronor, 20 kronor, för dig som är intresserad av regentlängden, geografi… Myntens värld är så mångsidig att den kan appellera till nästan alla intresseinriktningar.

Förvaring och tillbehör till din myntsamling

Mynt är ganska ömtåliga och det är viktigt att förvara dem korrekt för att de skall bevara sitt värde. Mynten bör förvaras så att de inte nöter mot varandra, eller blir utsatta för smuts och fingeravtryck, och när de hanteras bör man bara beröra kanten. Vi erbjuder lämpliga bomullshandskar för att du skall kunna hantera dina mynt varsamt.

För det bästa skyddet för dina mynt rekommenderar vi våra mynthållare, myntramar eller myntkapslar. Våra mynthållare har samma yttermått 50 x 50 x 6,25 mm, så du kan därför förvara mynt med olika diameter i samma samlarsystem. De kan rymma mynt från ca 14 till ca 41 mm i diameter. De kan dock fås även i större format. Mynthållare finns både med klister, så att de lätt kan klistras samman (utan att skada mynten) eller utan klister då du får använda en häftapparat för att stänga dem.

För förvaring rekommenderar vi vårt omfattande urval av tillbehör. Välj bland myntkassetter, myntväskor, myntetuier, myntboxar, myntbrickor och kassetter. För en vacker presentation av dina mynt har vi också ett stort urval av myntalbum. Se urvalet här.

Vätskor av högsta kvalitet sörjer för en snabb och skonsam rengöring av dina mynt. Se urvalet av myntrengöring här. Eller köp den speciellt impregnerade putsduken som gör dina mynt blanka och skinande. Vi har också ett urval av myntpincetter, så tillbehören till din myntsamling är fullständiga.

Som myntsamlare behöver du också en myntkatalog. I en sådan finner du information och värdering av de olika mynten. Se utbudet här.