Sortera efter

Kilovaror

Har du provat någon av våra kilovaror? Kilovaror är osorterat klipp från brev och paket, så här kan ofta göras fynd. Kilovarorna säljes efter vikt i paket från 50 till 5 000 gram, och kommer från insamlingar från hela världen. Vi har under de senaste 50 åren byggt upp ett nätverk av leverantörer, och kan därför leverera spännande kilovaror av hög kvalitet. Lagret är begränsat och efterfrågan stor på dessa varor, och självfallet levereras de alltid med full returrätt.

Läs mer
79 produkter

Varför köpa kilovaror och varifrån kommer de?

Samlar du på begagnade och stämplade frimärken kan du spara mycket pengar genom att själv blöta av dina frimärken. Du kan göra bra fynd i kilovarorna, som är osorterat brevklipp som säljes efter vikt. Har du tid och lust kan du genom ett spännande sorteringsarbete på detta sätt köpa frimärken till en bråkdel av priset. Vi erbjuder kilovaror fyllda med frimärken från världens alla hörn – frimärken från USA, Tyskland, Sverige, Japan, Island är bara några exempel på våra kilovaror. Vi har också vår spännande Hela Världen-kilovara, som många av våra kunder beställer om och om igen.

Kilovarorna kommer från många olika insamlingar världen över. Vanligtvis är det välgörenhetsorganisationer som samlar in använda frimärken/klipp, som därefter säljs till frimärkshandlare som oss. Missionskilovaror eller missionsblandningar är kilovaror som produceras av välgörenhetsorganisationer, kyrkor m.m., där frivilliga samlar in frimärken och säljer till handlare. Vi har byggt upp ett stort närverk av leverantörer och får ständigt nya leveranser. Inga paket är identiska, och vi levererar alltid de senaste varorna. Du kan därför tryggt köpa flera av varje paket, och det visas även av de många återbeställningarna.

Från frimärken till sjukvårdskliniker

År 2001 samlade den engelska välgörenhetsorganisationen Health Unlimited in använda frimärken i samarbete med det populära barnprogrammet ”Blue Peter”. Barnen skulle samla in 200 frimärken var, och sända dem i ett kuvert till ”Blue Peter”. Det första målet var att få in 100 000 kuvert, men innan insamlingen var slut hade man fått in mer en 1 miljon kuvert.

Nordfrim hade i förväg lovat att ta hand om allt som samlades in. Vi hade förväntat 25 ton, men det blev 100 ton!

Alla de insamlade frimärkena samlades in till förmån för ett projekt i Peru, där Health Unlimited byggde sjukvårdskliniker till lokalbefolkningen, som tidigare inte haft någon möjlighet att få någon läkarhjälp. Målet var att bygga tre kliniker, men det blev till slut hela 10 kliniker!

Så blöter du av frimärken

När du får en hög frimärken, så sitter de ofta fast på en pappersbit, d.v.s. den del av kuvertet som frimärket suttit på. När frimärkena skall blötas av från papperet, säger man att de skall ”tvättas av”. Men innan du tvättar av frimärkena, så skall du sortera dem.

Frimärken som saknar tänder eller är söndriga, kastar du omedelbart. Sedan skall du se vilken färg papperet har som frimärkena sitter på. Har papperet en kraftig färg, t.ex. rött, grönt eller blått, så skall de tvättas separat – aldrig tillsammans med de andra. Färgen smiter nämligen av på de andra frimärkena, och då är de inte längre värda något.

Så här gör du (länk till guiden)